Didžiausia vyno paroda šiaurės Europoje

Programa

Penktadienis
2019-05-03
Šeštadienis
2019-05-04

Pagrindinė parodos salė

Parodos darbo laikas

Parodos atidarymas

Nosis 2019

Vyno spėjimo čempionatas

Lietuviško vyno čempionato 2019 apdovanojimai

Didžioji degustacijų salė

Geriausi Italijos vyndarių kooperatyvų vynai. Šeši skirtingi stiliai – Amaronė, Prosekas, Nero d‘Avola, Morellino, Barbaresco. Degustaciją veda Michele Shah (anglų k.)

Vietų nebėra

Degustuojama iš „Chef&Sommelier Macaron Fascination“ taurių. Apie taures kalbės ARC International gamyklos atstovas Christopher Ward (anglų k.).

Lyginamoji šampano degustacija su Juozu Kabašinsku ir „Schott Zwiesel“ taurėmis. Kokios taurės tinka šampanui? (liet. k.)

Vietų nebėra

Anselmo Mendes: Portugalijos vynininkystės novatorius. Degustaciją veda Tiago Mendes ir Liudas Remeika (Anglų k.)

Vietų nebėra

Radikalusis pasaulinių vyno madų sparnas: natūralusis, oranžinis, darytas amforose, petnat‘as, biodinaminis vynas. Degustaciją veda Arūnas Starkus, „Vyno žurnalo“ redaktorius

Vietų nebėra

Mažoji degustacijų salė

Austrija: kokybės bei įvairovės link. Naujausios tendencijos. Vedėjas Martynas Pravilonis, Pasaulio someljė čempionato 4-os vietos laimėtojas, Grand Hotel Kempinski Vilnius. (LT)

Familia Torres: Ispanijos vyno įvairovė. Degustaciją veda Martin Alejandro Herrera (Anglų k.)

Luca Menicucci Srl Unipersonale, Toscana, Italija. Degustaciją veda vyninės savinininkas Luca Menicucci (anglų k.)

Itališko vyno atradimo kelionė su dešimčia stotelių nuo Šiaurės iki Pietų Italijos. Degustaciją veda Michele Shah (anglų k.)

Bordeaux Grands Crus Classes 1855 – pasaulio vyndarystės inovacijų centras. Degustaciją veda Peer Pfeiffer (anglų k.)

Degustuojama iš „Chef&Sommelier Macaron Fascination“ taurių. Apie taures kalbės ARC International gamyklos atstovas Christopher Ward (anglų k.).

Elzaso vynas Klipfel: nuo labai tradicinio iki modernaus. Degustaciją veda Gintautas Jašinskas (Liet. k.)

Pagrindinė parodos salė

Parodos darbo laikas

Nosis 2019

Vyno spėjimo čempionatas

Didžioji degustacijų salė

Jeeper Champagne, Prancūzija. Degustaciją veda šampano namų atstovas Bruno Comard (Anglų k.)

Vietų nebėra

Degustuojama iš „Chef&Sommelier Open Up“ serijos taurių šampanui.

Bordeaux Grands Crus Classes 1855 – pasaulio vyndarystės inovacijų centras. Paskaitą veda Peer Pfeiffer (Anglų k.)

Vietų nebėra

Regioniškumas naujojoje Australijoje – kaip Australijos vyndariai grįžta prie savo šaknų. Degustaciją veda Adam Collet – Perto “Vyno mokyklos” įkūrėjas bei “Skigh Wines” vynuogyno Margaret River regione, savininkas (anglų k.)

Vietų nebėra

Klasikinis putojantis Prancūzijos skirtingų regionų vynas Cremant: viskas nuo A iki Z apie gamtos sąlygų, vynmedžių ir stilių įvairovę. Degustaciją veda Gintautas Jašinskas (liet. k.)

Vietų nebėra

Mažoji degustacijų salė

Burgundijos vynas Moillard: modernūs Premier Cru vynai. Degustaciją veda Gintautas Jašinskas (Liet. k.)

Lietuvos someljė mokykla: vyno degustavimo ABC. Degustaciją veda Arūnas Starkus (liet. k.)

TORELLÓ nuo 1395 m. CORPINNAT apeliacijos pristatymas – aukščiausios kokybės putojantis vynas. Degustaciją veda Rosó Gabarró (Anglų k.)

Querciabella – Chianti Classico įvairovė. Degustaciją veda Valentina Bertoli (Anglų k.)

Terra Serena Prosecco, Italija. Degustaciją veda „Terra Serena“ atstovė Lina Berankytė (liet. k.)

Naujienos iš Douro slėnio: Quinta do Crasto ir Quinta Nova. Degustaciją veda Liudas Remeika (Vino Divino portugališki vynai) (Liet. k.)